fbpx

Clarion Hotell Visby

November 8, 2021
November 8, 2021 Hanna Felixon
Semester i Sverige - ljusgården på Clarion hotell i Visby
"Mi Abuela lärde mig hemligheten bakom att tillaga Ceviches på bästa sätt."

Laura Camino

Mysig ljusgård och öppen brasa i en bar som serverar gott vin.

Att vara på resande fot kan ibland ge lite för många intryck. Då är det skönt att vila sinnena på Clarion Hotell Visby och krypa upp i sofforna i den fina ljusgården. Där sitter vi sedan och lyssnar på sensommarens regn vid den tända brasan. Det blir ett tillfälligt vardagsrum i Visby under ett dygn. där vi får kärt besök av nyblivna gotlänningar.

Det är lätt att bli nyfiken när man går över kullerstenarna innanför Visbys ringmur. De nära tusen år gamla husen som kantar ens väg gömmer hemligheter bakom fasaderna. Därför är det spännande att få kliva över tröskeln till stadens alla butiker och utskänkningsställen. Plötsligt får man tillgång till och bli del av de historier som husen bär.

Ett tillfälligt vardagsrum på Clarion Visby

Det är med den känslan vi stiger in på Clarion Hotell i Visby, som ligger inhyst i vitkalkade hus från 1200 – talet. Att vara på resa innebär dessutom nästan alltid många intryck. Därför kan det vara befriande att checka in på en hotellkedja som Clarion ett tag, ta en paus och vila sinnena. Vi vet ungefär vad som väntar oss, och det är något skönt och bra.

Efter att vi kliver in i hotellfoajén är den medeltida ljusgården med sitt medelhavsliknande balkongparti det första vi ser. Här, under det höga glastaket tillbringar vi sedan ett regnigt sensommardygn. Vi myser i sofforna till det smattrande ljudet med blicken på den öppna spisens sprakande eld.

Baren överraskar med goda viner

Snart upptäcker vi även att hotellets bar serverar ett av sommarens godare viner. Alltså sitter vi snart med en lättdrucken men mjuk och bärig Pinot Noir med namnet Long Barn i glasen. Det är en vän som kommer på besök i vårt tillfälliga vardagsrum som ger oss den upplevelsen. Det visar sig även att hon tidigare varit anställd på hotellet och hon blir därför lyrisk när vi berättar att vi ska besöka källarens medeltida spa.

Spa med fårskinn och sympatiska möten

Höga pelare och ett litet vattenfall omgärdar den rundade poolen som är sval men skön. På flera ställen finns bäddar prydda med mjuka gotländska fårskinn. Där ligger vi efter badet och vilar upp oss en stund. I bastun och duschen träffar vi sedan några väldigt sympatiska kvinnor. Trots eller kanske tack vare sin nakenhet delar de med sig av lite visdom och mycket roliga historier. Vi blir påminda om att de mest minnesvärda mötena ofta sker i bastun, där saker som kläder och annat skydd har åkt all världens väg.

Gästspel från latinamerika

Vi intar vår middag sent omsider. Hotellets restaurang, The Kitchen and Table, tillhör ett koncept som drivs av kändiskocken Marcus Samuelsson.  Sommarens gästspel i form av popup-konceptet Eatery Social, bjuder därför på fintacos.

Ceviches enligt mormors hemliga recept

Bäst smakar några väldigt goda ceviches på pilgrimsmusslor och den uppfattningen delas av alla runt bordet som smakar. Kanske får det sin förklaring av kökschefen Laura Camino som i ett pressmeddelande har sagt:

“Jag älskar latinamerikansk mat eftersom min mamma brukade ta med mig till den här typen av restauranger när jag var barn. Och Mi Abuela (min mormor) lärde mig hemligheten bakom att tillaga Ceviches på bästa sätt. Den latinamerikanska maten finns inte bara i mitt hjärta, utan också i mitt blod. “

Fler historier om hennes kärlek till det latinamerikanska köket skulle varit spännande att få ta del av, liksom kökets ordinarie meny. Vi hoppas få göra det vid ett annat tillfälle för efter maten stänger restaurangen. Vi fortsätter därför vår kväll på andra håll. Det blir en skumpig cykeltur längs trånga kullerstensgränder och besök på en fullsatt bar i Visbynatten.

Stor frukost gör oss redo för regnigt äventyr

När vi vaknar nästa morgon är det extra gott att sätta sig vid en fullskalig och klassisk hotellfrukost. Serveringspersonalen är väldigt trevliga och låter oss sitta kvar en bra stund efter stängning. När vi sedan lämnar vårt tillfälliga vardagsrum är det med en hel del frukt från buffén i näven, som personalen sticker till oss. Vi får vår matsäck just innan vi drar vidare på nya äventyr i regnet. Innan vi går ut genom dörren lyfter vi handen och vinkar hejdå till ett mycket mysigt tillfälligt vardagsrum i Visby. Vi ses igen!

CLARION VISBY

Vila sinnena framför den öppna brasan och i en mysig ljusgård i Visby

 • Var?
  Visby, Gotland
 • Vad?
  Hotell med medeltida spa och mysig ljusgård
 • Varför?
  Att få vila sinnena framför brasan i den fina ljusgården och njuta av gott vin var precis vad vi behövde.

Författaren/författarna till artikeln

Författarprofil
Redaktör & Skribent - Semester i Sverige | Webb

Hanna har 20 års erfarenhet av att bevaka turism för olika internationella och nationella magasin, är författare till boken Udda Bon- annorlunda hotell i Sverige (Klister förlag) tillsammans med Sanna de Mander och har rest till en mängd olika destinationer i Sverige helt utan flyg, körkort eller bil.

Hanna vill gärna upptäcka allt Sverige har att erbjuda och gärna genom att vågsurfa. Hon är dessutom fd. turistbyråentreprenör i Stockholms ytterskärgård och internationellt på den Europeiska marknaden som skandinavisk marknadschef för den karibiska ön Aruba.

, , , , , ,

Hanna Felixon

Hanna har 20 års erfarenhet av att bevaka turism för olika internationella och nationella magasin, är författare till boken Udda Bon- annorlunda hotell i Sverige (Klister förlag) tillsammans med Sanna de Mander och har rest till en mängd olika destinationer i Sverige helt utan flyg, körkort eller bil. Hanna vill gärna upptäcka allt Sverige har att erbjuda och gärna genom att vågsurfa. Hon är dessutom fd. turistbyråentreprenör i Stockholms ytterskärgård och internationellt på den Europeiska marknaden som skandinavisk marknadschef för den karibiska ön Aruba.
Våra senaste reportage
Sverige är ett stort litet land att upptäcka. Vill du hänga med på vår resa?

Skriv in din epost här för att få vårt nyhetsbrev. Vi spammar inte!
Vårt nyhetsbrev går ut när vi har något nytt och värt att berätta om, som något fint resmål eller fina erbjudanden vi inte vill att ni ska missa.

Skicka ett meddelande direkt till oss här:

  Skicka ett meddelande direkt till oss