fbpx

Fröjel Resort och Spa

October 4, 2022
October 4, 2022 Hanna Felixon
"Kvällen till ära har han specialkomponerat en god trerätters vegansk meny på lokala råvaror men även tapasmenyn lockar."

Fröjel Resort och Spa har känslan av en spansk resort med närhet till långgrunda gotska stränder och god tapasmeny från omgivningen.

Vi tar bussen från Visby en varm julidag med sikte på Gotlands västkust precis bredvid Klintehamn där vi ska tillbringa ett dygn på Fröjel Resort. Färden går genom vackra landskap och det är med stor förväntan vi kliver av vid avtagsvägen där hotellet ligger. En handmålad träskylt visar oss rätt och när vi kliver in i hotellträdgården är det som om vi hamnat i Sydeuropa, både möblemanget och stämningen känns nästan som i Spanien.

Vi blir väl omhändertagna direkt, i vår svit välkomnas vi av ägaren Kalle Borghol och serveras en flaska iskallt bubbel medan vi får en pratstund och får reda på både resortens bakgrund och några fina planer inför framtida satsningar. Efter vårt samtal får vi två lyxiga spakit med ekologiska produkter från lappländska Care of Gerd att ta med oss till spaavdelningen: Hårbalsam med rosmarindoft, björkskrubb till bastun, hjortronmask till ansiktet och mild ansiktsskrubb samt svagt citrusdoftande body lotion. Men före vi ger oss på spat skålar vi i den porlande drycken på vår avskilda uteplats mot gotländsk grönska och njuter i eftermiddagssolen.

Fint och fräscht poolhus för oss själva

Poolhuset, som ligger blott ett stenkast bort, har sköna solbäddar längs yttersidan och där värmer vi oss ytterligare i de ljuvliga solstrålarna. Sedan dyker vi ner i den stora poolen och övar upp våra crawlingsskills, vi får hela poolhuset för oss själva denna afton! Det är verkligen fint, känns nyrenoverat och mycket fräscht. Ett dopp i den svalkande jacuzzin blir det också innan vi smörjer in oss i de väldoftande produkterna från spa-kittet och hoppar in i bastun. Där tillbringar vi säkert en timme och sippar på våra drinkar, får flera välbehövliga snabba bad i jacuzzin vars temperatur är perfekt efter bastun, medan magarna våra gör sig redo för en trerätters middag på Balders Krog som resortens restaurang heter.

Tapasmeny från gården, havet och omgivande naturen

Vi får det bästa bordet och Kalle kommer och sätter sig en stund hos oss. Han och hans familj har drivit hotellet i snart ett år med ambitionen att skapa en oas på Gotland med känslan av en spansk resort. Vi tycker verkligen att han har lyckats. Kvällen till ära har han specialkomponerat en god trerätters vegansk meny på lokala råvaror men även tapasmenyn lockar. Där finns många rätter från havet, gården och naturen. De stora, saftiga räkorna och lammläggen från Gaute Gård är bara några av de alternativ som låter och ser lockande ut. Även vår mat smakar bra och håller mycket hög nivå.

Restaurangen stoltserar med ett stort utbud av öl, både från Wisby Bryggeri och en IPA från mikrobryggeriet Alskute, beläget i grannbyn Levide. Sveriges första färsköl Wisby Kloster med humle från USA och Tyskland, jäst från Skottland och vatten från Gotland finns också att avnjuta isande kall. Det visar sig även att Fröjel Resort har ett väldigt fint vinsortiment, vi får smaka både vita och röda klenoder som Kalle presenterar med stor omsorg. När han får veta att vi är whiskeyfantaster får vi oss även en guidning i denna gyllene dryck med spännande historier serverade över bardisken. Vi trivs oerhört bra på Fröjel Resort får man säga!

Solnedgång över Stora och Lilla Karlsö

Kvällen avslutar vi med en promenad till den långgrunda sandstranden där solen går ner med Stora och Lilla Karlsö som fond. Himlen och havet färgas orange över det vackra fiskeläget Djupvik som hägrar med sina karaktäristiska sjöbodar bakom udden. Ljudet av vågorna som bryter nära land blir vår vaggvisa när vi går hem till vår svit i sommarnatten.

Nästa morgon startar med en simtur i poolen och en stilla bastu innan vi avnjuter en god frukost på restaurangen. Vi får sedan stanna ett tag till och njuta av helt magisk massage som gör under för våra trötta ryggar. Vi turas om att bli knådade av en trevlig dam eller njuta av kaffe och sol på altanen. Massösens varma händer rör sig i mjuka vågor över huden och vi mår sedan som kungar när vi tackar för oss och fortsätter vår färd mot nya äventyr på Tofta strand och i Visby. Värt att nämna är att lokaltrafiken inte går alltför ofta till Fröjel men vad gör väl de när Fröjelvärdarna är så trevliga att de bjuder på skjuts med ett pitstop i Djupvik.

FRÖJEL RESORT OCH SPA

Sparesort med spansk känsla på västra Gotland

Författaren/författarna till artikeln

Författarprofil
Redaktör & Skribent - Semester i Sverige | Webb

Hanna har 20 års erfarenhet av att bevaka turism för olika internationella och nationella magasin, är författare till boken Udda Bon- annorlunda hotell i Sverige (Klister förlag) tillsammans med Sanna de Mander och har rest till en mängd olika destinationer i Sverige helt utan flyg, körkort eller bil.

Hanna vill gärna upptäcka allt Sverige har att erbjuda och gärna genom att vågsurfa. Hon är dessutom fd. turistbyråentreprenör i Stockholms ytterskärgård och internationellt på den Europeiska marknaden som skandinavisk marknadschef för den karibiska ön Aruba.

, , , , , , , ,

Hanna Felixon

Hanna har 20 års erfarenhet av att bevaka turism för olika internationella och nationella magasin, är författare till boken Udda Bon- annorlunda hotell i Sverige (Klister förlag) tillsammans med Sanna de Mander och har rest till en mängd olika destinationer i Sverige helt utan flyg, körkort eller bil. Hanna vill gärna upptäcka allt Sverige har att erbjuda och gärna genom att vågsurfa. Hon är dessutom fd. turistbyråentreprenör i Stockholms ytterskärgård och internationellt på den Europeiska marknaden som skandinavisk marknadschef för den karibiska ön Aruba.
Våra senaste reportage
Sverige är ett stort litet land att upptäcka. Vill du hänga med på vår resa?

Skriv in din epost här för att få vårt nyhetsbrev. Vi spammar inte!
Vårt nyhetsbrev går ut när vi har något nytt och värt att berätta om, som något fint resmål eller fina erbjudanden vi inte vill att ni ska missa.

Skicka ett meddelande direkt till oss här:

    Skicka ett meddelande direkt till oss