fbpx

Hopp och lek i Västerås – Barnversionen

October 2, 2022
October 2, 2022 Hanna Felixon
" Det blir en fyratimmars kavalkad av maxade roligheter där alla har kul!
"

Västerås ska visa sig vara en helt perfekt destination med rastlösa barnresenärer i sällskapet.

Några dagar in på sommarlovets första, efterlängtade vecka, tar vi tåget från Stockholm för hopp och lek i Västerås. barnversionen. Den timmeslånga resan är alldeles lagom lång, vi hinner dricka medhavd kaffe och spela roliga mobilspel en stund utan att batteriet tar slut – varken i telefonerna eller i oss. Ingen hinner heller bli för varm, kissnödig, arg eller uttråkad. Västerås ska visa sig vara en helt perfekt destination med rastlösa barnresenärer i sällskapet.

Det är ett ganska piggt och förväntansfullt gäng som tar en taxi ut mot ett av shoppingcentren utanför stadskärnan och checkar utan köer in på en av de två stora trampolinparker Västerås erbjuder. Det blir en fyratimmars kavalkad av maxade roligheter, som inbegriper både studsmattor, dataspel med studs, hinderbanor, sky-ride, basket och handboll. Både vi, tolvåringen och åttaåringen har kul på riktigt! När de söta våfflorna från serveringen just har landat i magen får vi även brottas mot vattenströmmarna på bodyboards i ett surfäventyr inomhus. Jump Yard som stället heter har en inomhusstrand med beachvolley och en slags vågmaskin man kan simulera vågsurfing i. Detta resulterar i mersmak för somliga medan andra helst vill gå tillbaka och studsa lite till. Det får de, eftersom personalen är extra snälla just denna dag.

Connecting rooms på Clarion Collection Hotel Etage – lyx för barnen

Möra lite här och var styr vi sedan kosan till Clarion Collection Hotel Etage som ligger mitt i centrum. Där får vi till vår stora belåtenhet två connecting rooms, som sitter ihop med varandra med en dörr emellan. Helt perfekt när man reser med barn! De får lyxen och spänningen i ett helt eget rum med egna nycklar, vilket visar sig vara en riktig höjdpunkt för åttaåringen, samtidigt som vi vuxna finns bredvid och de kan springa mellan rummen utan att behöva gå vilse i någon korridor.

På hotellet ingår kvällsmat och denna afton i form av pastabuffé, Där får de små även extra backning på vitlökssåsen av den snälla serveringspersonalen.

Rolig kväll med bowling och pingis runt knuten

Efter middagen känner vi att det finns mer krut kvar i oss, så vi drar vidare ut i Västeråskvällen till ett O´Learys i krokarna som erbjuder både bowling, minigolf och pingis och det känns både bekvämt och tryggt att ta med barnen dit – åtminstone en tidig vardagskväll före semestern startat på riktigt. Men innan vi kliver in i den glasade, exteriöra hissen på vårt hotell, hinner vi med en intern danstävling som alla får vinna. Medan hälften av resesällskapet sedan kastar sig över hotellets välkomstgåva i form av chips och godis på rummet, tar vi lite vuxnare resenärer ett glas vin i den lugna hotellbaren en trappa upp. Barnen känner sig trygga med att vi finns så nära, och svarar bara ointresserat och högst enstavigt på mammafrågorna när vi ringer och kollar läget. De har fullt upp med att mumsa godsaker och upptäcka sitt hotellrum.

Hopp och lek i Västerås – barnversionen engagerar Västeråsarna

Nästa morgon inleds med en bejublad frukostbuffé med extra pannkakor till barnen. Medan vi dricker vårt morgonkaffe engagerar vi både en lokal kioskinnehavare och hotellreceptionisten i en skattjakt som barnen får gå på egen hand, så att vi kan få sitta en liten stund till och njuta av frukosten. Det känns helt okej att släppa iväg barnen några hundra meter på gågatan i en mindre stad som Västerås, hemma i Stockholm hade det känts mera vanskligt. Men alla är både hjälpsamma och engagerade i barnens skattjakt och vi hinner ta både påtår och en tredje kopp kaffe i de trivsamma höga fåtöljerna i hotellets foajé.

Lekfullt avslut i Löga Skatepark

När skatten är hittad drar vi vidare på rullskridskor och skateboard till hamnen för glass och lunch. Vi avslutar sedan vårt barnsliga äventyr i Löga skatepark bland skateboards och kickbikes och hänger på soliga gräsmattor vid vattnet. Innan vi promenerar tillbaka till stationen och hoppar på tåget tillbaka till Stockholm igen hinner vi med varsin finhamburgare på en lugn, prunkande gata. Sedan får vi en vacker promenad längs Svartån, med några riktiga awww-moments precis där den långa ån slussas ner mot Mälaren som glittrar lockande i solen.

HOPP OCH LEK I VÄSTERÅS

Roliga aktiviteter för hela familjen i Västerås

 • Var?
  Västerås
 • Vad?
  Barnvänlig hopp och lek i Västerås med många roliga inslag
 • Varför?
  Västerås är lagom stort för att semestra med barnen och erbjuder många roliga aktiviteter i en trygg och fin miljö
 • www
  https://visitvasteras.se/

Författaren/författarna till artikeln

Författarprofil
Redaktör & Skribent - Semester i Sverige | Webb

Hanna har 20 års erfarenhet av att bevaka turism för olika internationella och nationella magasin, är författare till boken Udda Bon- annorlunda hotell i Sverige (Klister förlag) tillsammans med Sanna de Mander och har rest till en mängd olika destinationer i Sverige helt utan flyg, körkort eller bil.

Hanna vill gärna upptäcka allt Sverige har att erbjuda och gärna genom att vågsurfa. Hon är dessutom fd. turistbyråentreprenör i Stockholms ytterskärgård och internationellt på den Europeiska marknaden som skandinavisk marknadschef för den karibiska ön Aruba.

, , , , , , ,

Hanna Felixon

Hanna har 20 års erfarenhet av att bevaka turism för olika internationella och nationella magasin, är författare till boken Udda Bon- annorlunda hotell i Sverige (Klister förlag) tillsammans med Sanna de Mander och har rest till en mängd olika destinationer i Sverige helt utan flyg, körkort eller bil. Hanna vill gärna upptäcka allt Sverige har att erbjuda och gärna genom att vågsurfa. Hon är dessutom fd. turistbyråentreprenör i Stockholms ytterskärgård och internationellt på den Europeiska marknaden som skandinavisk marknadschef för den karibiska ön Aruba.
Våra senaste reportage
Sverige är ett stort litet land att upptäcka. Vill du hänga med på vår resa?

Skriv in din epost här för att få vårt nyhetsbrev. Vi spammar inte!
Vårt nyhetsbrev går ut när vi har något nytt och värt att berätta om, som något fint resmål eller fina erbjudanden vi inte vill att ni ska missa.

Skicka ett meddelande direkt till oss här:

  Skicka ett meddelande direkt till oss