fbpx

Villa Alma Visby

November 7, 2021
November 7, 2021 Hanna Felixon
Semester i Sverige - rum med utsikt över Almedalen i Visby på Villa Alma
"Personalen ser ut att trivas både i varandras och gästernas sällskap. Den stämningen smittar av sig."

Här finns både en mysig innergård och rum med utsikt över havet.

Om du letar efter ett boutiquehotell i Visby är Villa Alma ett bra val. De har rum med havsutsikt och god asiatisk mat. Här råder alltid sommar. Den trevliga personalen som är klädd i blommigt bidrar till den goda stämningen.

Sommaren krämar ur allt den har av strålande sol och havsglitter innan den bestämmer sig för att dra sin allra sista suck. Det är slutet av augusti. En del turister dröjer sig fortfarande kvar längs strandpromenaden i Visby hamn. De sluter ofrivilligt vindjackorna runt kroppen, när den kyliga blåsten obönhörligt drar in från Östersjön.

Blommigt boutiquehotell i Visby

Just ovanför stranden, över kullerstenarna och in i Almedalens hittar man Villa Alma. Härinne, bland restaurangens grönskande rum av stora monstera och Hemingwayska rottingfåtöljer, är det fortfarande högsommar. Personalen sveper leende förbi i blommiga långklänningar och blå hawaiiskjortor, till synes helt obekymrade över höstmörkret som smyger sig på mellan parkens lummiga almar.

Vi smittas av stämningen och tar direkt varsitt exemplar av barmästaren Kims signaturdrink på vodka, aperol, chambord och fläderskum. Bartendern blandar till vår beställning under sin stråhatt, och serverar den grymt goda drycken med ett perfekt krämigt och ändå lätt skum på toppen.

Rum med havsutsikt eller över Almedalen

I salongens mitt slingrar sig den breda trätrappan upp till hotellets övervåning. Däruppe väntar ett bohemchict deluxerum i boutiquestil på oss. Rummet har mintgröna tapeter, blomsterutsmyckning och en stor säng med lakan i egyptisk bomull.

Vi öppnar den franska balkongen och slår oss ner i korgstolarna med utsikt över Almedalen och en stor damm med lövträd vars grenverk nästan når ända ner i vattnet. Vi spanar på hundägare som glatt vinkande passerar förbi och några tonåringar som otåligt inväntar lördagskvällen på de stora gräsmattorna.

Uteservering vid havet och trevlig personal

Villa Almas lummiga uteservering är belägen på innergården med slående havsutsikt. Tillsammans med de kulörta lyktorna i träden skapar vågorna en fin inramning till vårt middagsbesök. Och det är lätt att förstå varför restaurang Alma är så välbesökt. Maten håller långt över vanlig hotellstandard och man tas som gäst väldigt väl om hand. Personalen ser ut att trivas både i varandras och gästernas sällskap. Den stämningen smittar av sig.

Asiatiska rätter som smälter i munnen

Köksmästaren Max har för kvällen satt ihop ett paket med 4 asieninspirerade mellanrätter. Förrätterna är så goda att de smälter i munnen. Bäst smakar den gröna sparrisen med hemlagad hollandaisesås, och den vitlöksstekta sparrisbroccolin med tahini, parmesan, picklad rödlök och jordärtskocka. Innan vi hunnit till den sotade avokadon med tempurafriterad enokisvamp och picklad shiitake, har våra munnar för tillfället bedövats av Sichuanpeppar, men efter ett tag känner vi även dessa smaker.

Den glada personalen ger oss under kvällen sina bästa tips på nattklubbar i Visby. Därför hamnar vi efteråt på Stora Torget både mätta och nöjda. Där träffar vi både vår servitris, kökschefen och bartendern. De verkar genuint intresserade av hur vår restaurangupplevelse på Villa Alma varit.

God hemlagad frukost med fin servering

Efter en god natts sömn möts vi nästa morgon vi av en stor och hemlagad frukostbuffé. Överallt står glasburkar med yoghurt, hälsoshots och granola. Det finns fullt med grönsaker, sallader, frukt och bär. Bäst är de ugnsbakade tomaterna. Smörgåsarna på surdegsbröd med avokado, tomater och mozzarella går inte heller av för hackor. Som avslutning klämmer vi i oss en saffransvåffla med salmbärssylt. Vi är redan proppmätta, men kan ändå inte stå emot. Vi kommer gärna tillbaka till Villa Alma nästa sommar igen.

VILLA ALMA VISBY

Boutiquehotell i Visby

 • Var?
  Visby, Gotland
 • Vad?
  Hotell med sommarkänsla och god mat
 • Varför?
  Att få tas om hand av en trevlig personal och njuta av god frukost och personlig service var toppen.
 • www
  www.villaalma.se

Författaren/författarna till artikeln

Författarprofil
Redaktör & Skribent - Semester i Sverige | Webb

Hanna har 20 års erfarenhet av att bevaka turism för olika internationella och nationella magasin, är författare till boken Udda Bon- annorlunda hotell i Sverige (Klister förlag) tillsammans med Sanna de Mander och har rest till en mängd olika destinationer i Sverige helt utan flyg, körkort eller bil.

Hanna vill gärna upptäcka allt Sverige har att erbjuda och gärna genom att vågsurfa. Hon är dessutom fd. turistbyråentreprenör i Stockholms ytterskärgård och internationellt på den Europeiska marknaden som skandinavisk marknadschef för den karibiska ön Aruba.

, , ,

Hanna Felixon

Hanna har 20 års erfarenhet av att bevaka turism för olika internationella och nationella magasin, är författare till boken Udda Bon- annorlunda hotell i Sverige (Klister förlag) tillsammans med Sanna de Mander och har rest till en mängd olika destinationer i Sverige helt utan flyg, körkort eller bil. Hanna vill gärna upptäcka allt Sverige har att erbjuda och gärna genom att vågsurfa. Hon är dessutom fd. turistbyråentreprenör i Stockholms ytterskärgård och internationellt på den Europeiska marknaden som skandinavisk marknadschef för den karibiska ön Aruba.
Våra senaste reportage
Sverige är ett stort litet land att upptäcka. Vill du hänga med på vår resa?

Skriv in din epost här för att få vårt nyhetsbrev. Vi spammar inte!
Vårt nyhetsbrev går ut när vi har något nytt och värt att berätta om, som något fint resmål eller fina erbjudanden vi inte vill att ni ska missa.

Skicka ett meddelande direkt till oss här:

  Skicka ett meddelande direkt till oss